3906

Ако сте в Пловдив, не пропускайте спектакъла на Мариус Куркински

Гарантиран много смях и философски размисли очакват всички пловдивчани и гости на града, които решат да посетят комедийния спектакъл на култовия Мариус Куркински, в който сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. "Мъжът на жена ми" гледайте тази вечер от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още като дете. Главната женска роля е поверена на кралицата на сатирата Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Именно те ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи.

Технит​е герои са хора, които са имали много трудности в живота си, но намират сили да продължат въпреки болката. Те пресъздават с много хумор и най-тежкия момент от битието си. Според режисьора пиесата не може да се нарече точно комедия, но екипът е акцентирал именно на смешните неща от битието ни. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят.

Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж? Защо се стига до такава натрапчива и "шантава" ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство? 

Още за събитията в Пловдив и региона може да откриете в най-добрия културен гид - https://spravochnik.marica.bg/ 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?