3906

Ако сте в Пловдив, не пропускайте спектакъл по Пушкин в Кукления театър  

Един спектакъл за спасението и проклятието, разкъсващата страст и фалшивото смирение ще изгрее на сцената на Държавен куклен театър за пловдивчани и гости на града. "Дама Пика" по А.С. Пушкин гледайте тази вечер от 19 ч. в Кукления театър. 

Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим и да се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Желанията, които бавно набъбват, завладяват ни, подчиняват ни и накрая ни засмукват в стихията си, за да ни изплюят обратно - обезобразени и деформирани подобия на човешки същества. Или желанията - потиснати, стаени, премълчани от страх и неувереност, които ни оставят да предъвкваме рутината на сивото си ежедневие в очакване за мистично спасение. Какво е човекът, разпнат между силите на мрака и светлината?

Режисьор на спектакъла е Веселка Кунчева, а сценографията е дело на Мариета Голомехова. За музикалната атмосфера ще се грижи Христо Намлиев, а пленяващата хореография е на Стефан Витанов.

В ролите ще видите Пламен Димов, Поли Христова, Мария Павлова, Елин Стоянова, Живко Джуранов, Велизар Евтимов, Михаела Андонова, Наталия Василева, Ева Данаилова, Александър Караманов.

Билети за спектакъла можете да закупите на касата на театъра или онлайн на сайта на ДКТ.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?