4232

Ако сте в Пловдив, не пропускайте шедьовъра на Тургенев "Месец на село"

С постановката "Месец на село"  Драматичният театър в Пловдив дава път на младото поколение актьори

Любителите на сценичното изкуство ще могат да се насладят на спектакъла от 19 часа тази вечер. В него се включват талантливите студенти на проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ "Кр. Сарафов".

Сюжетът на представлението разказва за шепа прекрасни хора в последния ден на любовния месец. Дългият ден на обясненията, пълнолунната нощ на терзанията. Любовта като природно бедствие отнася норми и задръжки, надвесва героите над собствените им бездни. Шедьовърът на Тургенев, преобърнал Шекспировия сюжет от "Сън в лятна нощ", съчетал по неповторим начин елементи от естетиката на Чехов и Бекет, е превърнат в истински и неповторим актьорски празник от класа на професор Маргарита Младенова.

Спектакълът е копродукция на Пловдивския драматичен театър и НАТФИЗ.

Премиерата в града под тепетата бе на театралния фестивал "Сцена на кръстопът". Любопитното е, че се играе общо три пъти между септември и януари, като в него вземат участие три различни състава, а публиката има възможност да ги види последователно. Общото начинание в "Месец на село" е осъзнат кредит на доверие към ново и талантливо театрално поколение. То има възможност да изрече от професионалната сцена своята дума и да очертае пространството на утрешния театър като живо изкуство. 

В постановката, която е с времетраене около 100 минути, участват Андрей Стоименов, Павлина Илова, Стефани Андонова, Виктория Владова, Лора Тенчева, Стефан Саръиванов, Румен Ангелов, Мартин Тодоров, Стилиян Маринов, Преслав Търпанов, Весела Манолова и други.  

Още за събитията в Пловдив и региона може да откриете в най-добрия културен гид - този на в. Марица!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?