46

Ако сте в Пловдив, не пропускайте премиерата на Опера Diva

Едно изключително събитие за любителите на изкуството в Пловдив – опера в танц по шедьоврите "Травиата" на Верди, "Мадам Бътерфлай" и "Тоска" на Пучини и "Норма" на Белини. Премиерата на Опера Diva ще се състои тази вечер от 19 часа в  Дома на културата "Борис Христов".

Публиката ще види драмите на четири жени. 

Докато Мадам Бътерфлай гледа към пристанището в очакване на съпруга си Пинкертон, я изпълват спомени. Сякаш преживява отново първата им среща и трепета на любовта им... до мига в който го вижда да слиза от кораба с друга жена.

Виолета и младия Алфред Жермон са щастливи заедно. Намесата на Жорж Жермон , бащата кара Виолета да отблъсне любимия си и да се предаде на болестта.

Тоска стои над окървавеното от побой тяло на любимия си Каварадоси. За да запази живота му, тя отива да се отдаде на Барон Скарпиа, предводител на римската полиция. Гневът й надделява и тя убива насилника.

Норма е разкъсвана между гнева от предателството на Полионе, неин таен любим и баща на децата й, любовта й към него, и чувството за вина от собствената й лъжа пред нейния народ. Тя решава да накаже Полионе и новата му любов Адалджиза, но впоследствие им прощава, предава се и сама тръгва към кладата.

Участват хоровия ансамбъл, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Балетни солисти: Александра Савова, Аполин Лажоа, Федерика Сколла, Фуми Пенчев, Амедео Джунта, Антонио Ескобар, Алфред Яго, Диан Райчев, Артем Шошин, Сам Даруел
Солисти: Евгения Ралчева, Георги Султанов

Хореограф - Мариана Крънчева
Диригент - Лучано Ди Мартино
Художник костюми – Елена Иванова
Сценограф - Никола Налбантов

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрият гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?