4232

Ако сте в Пловдив, не пропускайте постановката "Майстори" в Драмата

Двамата дърворезбари Найден и Живко влизат в ожесточен сблъсък за ръката на любимата им Милкана

Историята на майсторите и девойката може да гледате тази вечер от 19 часа в Голямата зала на Драматичния театър. Пиесата "Майстори" е по класическата творба на Рачо Стоянов и е сред образците на българската драматургия. Тя съчетава в себе си романтичната памет за Възраждането и съвременните колизии на националния ни характер. 

Красотата като вдъхновение и красотата като жертва стоят в основата на конфликта в "Майстори". И зрителят неминуемо се изправя пред един от вечните въпроси - непременно кръвта ли е спойката на българския градеж; и  задължително ли е иконостасът на мъжа и твореца да е вдигнат върху женските сълзи и болка.

Брилянтните режисура и сценография са дело на Асен Шопов, а прелестните костюми са творение на Цвета Маринова.

Повече от 70 години режисьорът Асен Шопов е забележително явление в българския театър, носител на награди "Аскеер" и "Икар" за цялостно творчество, създал е над 150 постановки. Носител е на орден "Св. св. Кирил и Методий" - I степен - "За големи заслуги в областта на културата и изкуството".

С роли в "Майстори" влизат: Симеон Алексиев, Русалина Чапликова, Константин Еленков, Мария Сотирова, Явор Бахаров, Мария Генчева, Добрин Досев, Валери Кьорлински, Марин Младенов, Красимир Василев, Петър Тосков, Стефан Попов, Николай Станчев (in memoriam), Тодор Генов.

Билети за представлението можете да закупите онлайн на сайта на Драматичен театър - Пловдив.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?