2374

Ако сте в Пловдив, не пропускайте "Последният човек" в Драмата

Старозагорският куклен театър ще покаже "Последният човек" от Веселка Кунчева тази вечер от 19 ч. в Голямата зала на Драматичния театър. Представлението е част от фестивала "Сцена на кръстопът" и е по романа на Джордж Оруел "1984". Това е антиутопичен политически роман, написан от британския писател през въпроснана 1948 г. като противопоставяне на тоталитаризма.

Властта се състои в разчленяването на човешкото съзнание и слепването му отново във форма по твой избор. Свят на страх, предателство и мъчение. Свят, в който ти тъпчеш другите и те теб тъпчат. Свят, който с усъвършенстването си ще става не по-малко, а повече безмилостен. В нашия свят няма да има други чувства освен страх, ярост, тържество и самоунижение. Ще унищожим всичко останало - всичко. Ще разрушим мисълта. Ще разкъсаме връзката между деца и родители, между човек и човек, между мъж и жена. Децата ще биват отнемани от майките им от раждането си, така както се отнема яйцето от кокошката. Няма да има никаква любов, освен любовта към Големия брат. Няма да има никакъв смях, никакво изкуство, никаква литература, никаква наука. Няма да има никаква разлика между красотата и грозотата, никакво любопитство, никаква радост от живота. Ако искаш да си представиш бъдещето, представи си ботуш, смазващ човешко лице - завинаги. 

В постановката участват любими актьори като Милица Гладнишка, Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев и Мария Джойкева.

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?