3906

Ако сте в Пловдив, не пропускайте Калоян Куманов, който представя магията на българския фолклор 

Най-новият проект „Фолклорни балади“ на талантливия акордеонист Калоян Куманов ще очарова зрителите с любими автентични произведения от българската народна музика. Концертът ще има своята пловдивска премиера тази вечер от 19 ч. в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей.

В този концерт ще бъдат представени произведения от българския фолклор, някои от които автентични, а други ще се отличат с по-модерно звучене. Създателят на проекта споделя, че го е направил с ясната идея за представяне и поднасяне на тази прекрасна музика - фолклора ни, с едно елегантно, мистично и баладично звучене. 

Един от най-запомнящите се и утвърдени акордеонисти у нас - Калоян Куманов, се прочу като първия българин, станал част от световноизвестните Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Тяхната музика е базирана предимно на фолклора на страните от Балканския полуостров.

За предстоящата премиера на „Фолклорни балади“ Калоян споделя, че за да е толкова красив, този концерт трябва да бъде изпълнен от добри музиканти и публиката ще чуе именно такива: Калоян Куманов - акордеон, Надя Казакова - вокал, Владимир Владимиров - китара, и Юлиан Янев - клавир.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив, входът е свободен.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?