3906

Ако сте в Пловдив, не пропускайте изложба в "Елизиум"

Художникът Цанко Христов ще плени пловдивчани с прелестните си творения, които ще представи в рамките на новата си експозиция "Въпроси за проявата на Любовта. Красотата е избор".

Откриването на изложбата ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Културен център ''Елизиум''.

Темата извира от дълбоките търсения на художника по въпроси, чиито отговори получава частично, но никога в пълната им форма.

Това включва: вярата, търсенето в духовните светове, силата на мисълта, нашето съществуване. По тази тема ще говори и д-р Румен Стоилов, който ще открие изложбата с кратка лекция. Д-р Стоилов е кардиолог, а от 15 г. работи и в областта на интегративната медицина.

Ще бъдат засегнати темите за свързаността на изкуството и душата, връзката между красотата и болестта, както и други липсващи тайнства от пъзела на съществуването.

Цанко Христов казва: "Великата природа и човешката душа са извор на вдъхновения за изкуство. В ежедневието се стремя да филтрирам положителното и красивото за основа на моите творби. Всички ние правим избор всеки ден - предлага ни се от всичко по много, но ние решаваме кое е наше. Красотата е избор".

 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?