49

Ако сте в Пловдив, не пропускайте фотоизложба, мароканска кухня и чай

Фотоизложба, мароканска кухня, чай и традиционни носии очакват посетителите тази вечер от 18 часа в Дома на културата "Борис Христов". Лично Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко ще открие събитието.

Посетителите ще могат да се докоснат до традициите и културата на Кралство Мароко като опитат от специалитетите на мароканската кухня и мароканския чай – запазена и до днес вековна традиция, както и да се запознаят с типичните марокански женски костюми – Кафтани.

Освен да се докоснат до мароканската кухня и традиции, гостите ще могат да се насладят на  изложбата  на известния пловдивски фотограф Мино Михайлов "Мароко - вдъхновение в цветове“. Кадрите в експозицията са заснети в период от 10 години и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. Представените фотоси ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна. В експозицията има включени непоказвани кадри пред пловдивската публика от последното му пътешествие през 2023.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?