3906

Ако сте в Пловдив, не пропускайте документален филм за живота

Документалният филм "Жена" влиза в програмата от събития, които са част от 16-те световни дни на активизъм срещу насилието над жени. Филмът ще се прожектира днес от 13 ч. в Комплекса за социални услуги. Събития на тази тематика се провеждат от 25 ноември до 10 декември и се организират от компания "Артериа" и КСУДС-Пловдив. След прожекцията задължително ще бъде отделено време за дискусия.

"Жена" е филм, роден от желанието на създателите му да видят света през очите на слабия пол. Този разказ за живота на жените в целия свят и за това какво всъщност е да си жена обхваща интервюта с над 2000 дами, снимани в продължение на 4 години в 50 държави. Режисьорите Анастасия Микова и Ян Артюс-Бертран дават трибуна на жени с различен произход, истории, мечти и цели, за да разкажат за живота си и така да съберат парченцата от пъзела, сглобяващ отговора на въпроса какво значи да си жена.

Този проект е възможност да се осветлят несправедливостите, на които са подложени жените по света, но целта му е най-вече да подчертае вътрешната им сила и тяхната способност да създават и променят, въпреки всички трудности, пред които са изправени. В тази нова ера, в която гласът на жената се чува все повече, филмът няма за цел просто да призовава за права или да се съсредоточава върху проблемите, но да покаже през какви важни въпроси преминава една жена в живота си и как се справя. Засягат се основни теми, като майчинство, образование, брак или финансова независимост, но също и сексуалност.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?