1939

Ако сте в Пловдив, не пропускайте да видите как италианците IL VOLO завладяват Античния

Италианското трио от IL VOLO ще изнесат магичен концерт на Античния театър тази вечер от 20 часа. Те ще представят пред пловдивчани и гостите на града последния си проект, посветен на филмовата музика на Енио Мориконе. Това е емоционално пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-и век, за което Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле работиха в знак на почит към Маестрото една година след смъртта му и с подкрепата на неговото семейство.

Освен с филмова музика, грандиозният концерт впечатлява с емблематични кинокадри и цял симфоничен оркестър. Триото IL VOLO ще представи последният си албум, който  включва 14 легендарни мелодии, останали завинаги в паметта ни и в историята на световното кино - абсолютните музикални бижута "The Ecstasy of Gold" от филма „Добрия, Лошия и Злия”, "E piu ti penso" от „Once Upon a Time in America” и „Malena”, музиката на „Il Nuovo Cinema Pardiso” и други емблеми на киното. В някои от парчетата тримата тенори си партнират със световни музиканти като Дейвид Гарет и Степан Хаузер от 2CELLOS.

IL VOLO са най-известното в света италианско класическо трио от новото поколение. За своята 11-годишна кариера, макар и още на по 26 години, благодарение на своята страст и отдаденост на музиката, те изкачиха световните класации, разнасяйки италинското Bel Canto по целия свят. Аплодирани са от милиони почитатели - от Европа до Америка, Япония и Австралия. Пели са на най-големите сцени в компанията на знаменити музиканти и притежават златни и платинени албуми. Техни ментори са тримата тенори, а един от известните им фенове е самият папа Франциск, който ги кани да участват в негови събития.

След Пловдив триото ще изнесе два концерта в столицата. 

Още за събитията в Пловдив и региона - в най-добрия културен гид https://spravochnik.marica.bg/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”