4232

Ако сте в Пловдив, класиката "Вампир" ще пречисти публиката в Драмата

На една от вечните български пиеси - "Вампир" на Антон Страшимиров, ще имат възможност да се насладят любителите на театъра днес от 19 ч. в Голямата зала на Драматичния театър

Според вярванията вампирът е сянката на грешника след неговата смърт. Но докато чуждите вампири живеят 40 дни или 400 години, то нашият е вечен и се възвръща винаги, за да вгорчи живота на следващите поколения. Името на българския вампир е неспособността ни да прощаваме, невъзможността да се помирим. Поради тази причина зърното на нашия живот постоянно е стривано от камъните на алчността, отмъщението, липсата на смирение. 

След 120 години триумфален живот на българската театрална сцена пиесата продължава да въздейства върху зрителите със своя стремителен сюжет, със своята пречистваща енергия. 

Усетът на Антон Страшимиров към драматичното, мрачното и престъпното прави постановката изключително впечатляваща творба. Красивите теми на любовта изобщо не присъстват в нея, макар и да става дума за любов. Вместо това усещането през цялото време е за неясното присъствие на злокобното чудовище, дебнещо в мрака, което ще излезе наяве „в незнаен ден, в незнаен час“. 

Сценичната адаптация и режисурата на "Вампир" е на Пламен Марков. Сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова.

В ролите ще видите Ивана Папазова, Мария Сотирова, Добрин Досев, Ирина Митева, Радина Думанян, Константин Еленков, Владимир Солаков, Тодор Генов, Стоян Сърданов, Стефан Попов, Марин Младенов, Венелин Методиев, Красимир Василев, Петър Тосков, Димитър Банчев, Стилиян Стоянов, Патриция Пъндева, Борис Кръстев и Спартак Панталеев. 

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?