3906

Ако сте в Пловдив, изживейте любовта с "Догодина по същото време"

Възможна ли е голяма любов, ако се изживява само за един ден, но всяка годината по едно и също време. Отговор на този въпрос може да получите тази вечер в 19 часа в Камерната зала на пловдивската Драма, където можете да гледате една от най-поставяните романтични комедии на ХХ век - "Догодина по същото време“.

Колко любов може да побере едно сърце? Една ли е половинката, която ни прави цели? Колко трае любовта? Защо понякога щастието ни носи вина? А когато сме щастливи в любовта и изневиделица ни връхлети нова, кое боли повече - да отхвърлим едната или да се отдадем на двете едновременно? Отговорите може и да не откриете в тази история. Но тя ще ви усмихне. Искрено ще ви разсмее. И светло ще ви докосне.

Постановката е създадена от писателя и сценарист Бърнард Слейд през 1975 г. Почти веднага творбата става популярна сред публиката, като е представена повече от 1400 пъти на Бродуей, печелейки престижни награди.

„Догодина по същото време“ разказва красивата история на любовта между Джордж  и Дорис - двама напълно непознати, които се срещат в един забутан ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големите проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга тази история се превръща в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.

За "Догодина по същото време" авторът Бърнард Слейд получава награда Drama Desk Award за най-добра нова пиеса и номинация за награда "Тони", а за филмовия сценарий по нея - номинация за "Оскар".

Режисьор е Ивайло Христов. Сценографията и костюмите са дело на Марина Янева.

Ролите са поверени на обичаните актьори Александра Сърчаджиева, Ненчо Илчев, Милена Георгиева.

 

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрият гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?