Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, идете на концерт в "Капана"

viber icon

Първият по рода си Камерен концерт с класическа музика на открито ще се проведе днес в творческия квартал "Капана". В него ще участват Йоан Балджиев - пиано, Момчил Енчев - цигулка, и Йордан Вичев - виолончело. И тримата са изявени солисти и концертиращи музиканти, родом от Пловдив.

В програмата ще звучат камерни пиеси за пиано, цигулка и виолончело от Моцарт, Бетовен, Глинка, Франк, Шопен.

За изявата ще бъде вдигната специална сцена на ул. "Абаджийска" 8a, на нея ще има роял. Началото на концерта е от 20,30 часа. 

Проектът се реализира със собствено финансиране, като има за цел да популяризира класическата музика сред хората, достигайки по най-прекия път до тях. На място ще бъдат поставени кутии за дарения, средствата от които ще отидат за финансиране на бъдещото обучение на младите музиканти, участвали в концерта. Йоан Балджиев започва да свири на виолончело на 5-годишна възраст, възпитаник е на музикалното училище "Добрин Петков" в Пловдив. През годините участва в множество концерти като солист, водач-оркестрант и част от камерни състави в България и чужбина. 

Йордан Вичев е роден на 12.12.1997 г. в град Пловдив. Започва да свири на виолончело на 5-годишна възраст, а година по-късно е приет  в НУМТИ "Добрин Петков" в класа по виолончело на Юлия Марковска. Завършва през 2016 г. и бива награден с грамота за активна концертна дейност от ръководството на училището.

Момчил Енчев е роден в семейство на музиканти - дългогодишни преподаватели в НУМТИ "Добрин Петков" и АМТИИ "Асен Диамандиев". След спечелването на конкурса "Добрин Петков" получава стипендия за обучение в частния колеж по изкуствата "Idyllwild Arts Academy" в Калифорния - САЩ. От петнадесетгодишна възраст попада в американската образователна система. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?