Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, идете на филмовия фестивал Кефф Пловдив 2021

viber icon

Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ ПЛОВДИВ 2021 е първо издание на уникален по рода си международен кинофестивал.

В състезателната си програма фестивалът ще включи игрални филми от комедийния жанр, продуцирани в Европа през последната година.

Филмите са подбрани от специално селекционно жури, а петчленно международно жури (2-ма българи и 3-ма чужденци), ще определи наградените филми.

Наградата на публиката ще бъде определена с отворено гласуване.

Предвидена е и награда за цялостно творчество – на някой от най-изявените актьори и режисьори от Европа.

Предвижда се състезателната програма от 7 пълнометражни филма и съпътстваща програма от 8 филма, чиито прожекции ще бъдат осъществени в рамките на 8 фестивални дни вЛятно кино „Орфей“ и вLUCKY Дом на киното. Фестивалът ще бъде закрит с прожекция на филм от творческата биография на наградения за цялостно творчество. На фестивала ще присъстват множество гости от чужбина и страната – режисьори/актьори от екипите на филмите включени в програмата, както и различни гости от областта на киното - режисьори, сценаристи, продуценти и др.

Повече за фестивала ТУК.

МИСИЯТА:
- Проектът КЕФФ ПЛОВДИВ 2021 не е еднократно събитие, а първо издание и част от дългосрочна програма за утвърждаване и разширяване на град Пловдив като кино-фестивален град.
- КЕФФ ПЛОВДИВ 2021 няма аналог в Европа. Фестивалът ще влезе в културната програма на континента още с първото си издание.
- Пан-европейската същност на КЕФФ ще прибави към общия културен пейзаж Пловдив като Европейска столица на културата много срещи с международни актьори, критици и културни мениджъри.
- Същевременно фестивалът ще предостави на жителите и гостите на Пловдив възможността да се запознаят отблизо с най-високите европейски културни достижения в най-гледания кино жанр.
- Зрителите и гостите ще имат възможност да се запознаят със премиерни заглавия, които предстои да бъдат разпространявани в Европа и страната ни.
- Като знаково събитие за континента, КЕФФ ще постави Пловдив сред градовете с най-мащабни международни филмови прояви!

 

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА НА КЕФФ – Пловдив` 2021

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?