1939

Ако сте в Пловдив, гледайте "Уют" на Камен Донев в Драмата

Неповторимият Камен Донев идва в Драматичния театър в Пловдив с най-новата си авторска постановка "Уют", базирана на едноименния му филм. Пловдивската публика ще може да гледа представлението от 20 часа днес.

На сцената на Пловдивския театър ще се пренесе познатият на публиката филм със същото заглавие, който се завъртя по екраните преди три години. Камен Донев изигра главната роля под собствената си режисура, беше и автор на сценария, но заедно с Борис Радев. 

В историята се преплитат тежки семейни взаимоотношения в комедиен аспект -съдбата, парите, съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, на какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме.

В театралната версия той отново ще влезе в ролята на Янко, а в останалите са разпределени артисти от пловдивската трупа - Ивана Папазова (Жана), Красимир Василев (Събин), Патриция Пъндева (Здравка), Стоян Сърданов (Рейнолд), Алексей Кожухаров (Мецан), Албена Колева (Лукреция), Радина Думанян (Донатела), Ирина Митева (Клаудия), Венелин Методиев (Алберт), Ивайло Христов (Огретен). 

Филмът „Уют” беше заснет от Камен Донев със собствени средства. Кинодебютът му беше приет доста двояко от публиката. Едни излизаха от салона отегчени, роптаейки, че от екрана ги залива простащина, други се забавляваха до финални надписи. Кинокритиците също не бяха много въодушевени от достойнствата на филма. Някои от тях го определиха като „твърде театрален“. Сценарият на „Уют“ е изграден върху три от пиесите, с които Камен Донев пълни залите в последните години, което е и причината да видим и театрална реализация на текста.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?