46

Ако сте в Пловдив, гледайте "Трета класа" - спектакъл за любов и още нещо

Хасковският театър "Иван Димов" гостува днес в Пловдив с постановката "Трета класа". Спектакълът е в Дома на културата "Борис Христов" с начален час 19 ч. Авторската постановка на Валентин Танев е вдъхновен от филма "Гара за двама". 

Ето и част от сюжета: Eдин мъж слиза на далечна гара, за да си купи сандвич, и животът му се преобръща. Преминава през много перипетии. Изпада в комични ситуации, среща хора, които цял живот са мечтали да се махнат от тази гара. Среща също и любовта, но истинската, преданата, такава, за която всеки мечтае. 

"В пиесата най-много ме вълнува очакването, че нещо ще се случи", споделя режисьорът Валентин Танев. Че човек трябва да се бори и да вярва в мечтите си и тази “гара” не е само за България. Ние го чувстваме по-силно, защото наистина сме отритнати в кьошето на Европа, желанието да промениш живота си е по-силно тук. Но не си мислете, че във Франция, Англия, Америка хората не мислят така. За по-голямата част от човечеството важи това да искаш нещо да случиш, да промениш. За съжаление, не всеки го огрява слънцето", казва още Вальо Танев. 

Сценографията и костюмите са поверени на Свила Величкова. Музикални картини са на Мишо Шишков-син и Валентин Танев. Участват: Стефка Янорова, Иван Панев, Добриела Попова, Дамян Тенев, Емануил Костадинов.

"Трета класа" на хасковския театър не за първи път гостува в Пловдив и винаги се радва на голям интерес от страна на публиката.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?