1939

Ако сте в Пловдив, гледайте спектакъла "Обещай ми" на One dance week

На One dance week: "Обещай ми" - да преодолееш страха чрез танц

Танцовият фестивал One dance week ще ни изненада тази вечер със " на белгийската танцова компания kabinet k. Мястото е Дома на културата "Борис Христов", а началният час е 19.30 часа.  

Спектакълът поставя под въпрос и обследва представата за страха у няколко поколения. Седем танцьори, сред които и деца, оставят своите страхове зад кулисите, за да покажат експлозивната енергия на съществуването, която не признава задръжки, граници и инертно въздържание. Да направиш нещо за първи път. Да предизвикваш себе си. Да поемеш риска да загубиш. Да излезеш от утъпканите пътища и да ходиш по ръба. Да изпуснеш контрола. Да окажеш съпротива, когато не си съгласен. Да се изплезиш на демона, който те преследва. Да хвърлиш камък по смъртта! Защото не значи ли тъкмо това да си истински жив? 

"Обещай ми" е поредната продукция на белгийската танцова компания kabinet k, създадена след интензивна творческа работа с деца. Отправна точка на хореографите е динамиката на безразсъдството, тъй като днес мнозина са се поставили в кръгова отбрана срещу реалността, опитвайки се да играят на сигурно и всячески да избегнат несполуки, неудачи и неуспехи. Танцувалният език в спектакъла е силно повлиян от импровизационни сесии с деца през лятото на 2020 година, особено чрез изследване на люлеенето, подскачането и други.

Работата на белгийската танцова компания kabinet k е фокусирана в създаването на танцови продукции, в които участват както професионални танцьори, така и деца. Техният танцов език се основава на реални действия и дребни жестове от ежедневието, преплетени с елементи от игри. Тъй като изпълнителският състав включва деца, това прави продукциите им достъпни за малки и големи. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?