Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, гледайте спектакъла "Непоправимо"

"Непоправимо" вдига завесата на сцена под звездите

viber icon

Спектакълът "Непоправимо" ще превземе сцената под звездите на лятно кино "Орфей" тази вечер от 21 часа. Една от най-новите пиеси на  Щефан Фьогел ще бъде представена от Сливенския драматичен театър "Стефан Киров".

Историята разказва за борбата между две семейни двойки. Генералният въпрос в пиесата е: способни ли сме да се жертваме един за друг? Целият сценичен разказ, облечен в парадоксалното и смешното, придава един по-съвременен привкус на театралното действие, гласи анонсът за събитието.  Жанра на "Непоправимо" режисьорът Владлен Александров определя като „драматична комедия“ с уговорката, че към смешното екипът е подходил много отговорно, защото комедията по принцип е сериозно изкуство. 

Оригиналното заглавие на постановката е „Бъбрекът“, като тя е писана през 2017 година.  Промяната на заглавието е режисьорско решение, което е мотивирано с твърдението, че "Непоправимо" изразява по-точно борбата и отношенията между основните герои. 

Щефан Фьогел е един от най-търсените в Европа немскоезични драматурзи. През 2014 година в Сатиричния театър в столицата е поставяна неговата „Белла Донна“, а в театър „София“, през 2018 година - пиесата му „Алонсо“, която още се играе. Фьогел е известен с комедиите си, които вече са повече от 20. 50-годишният майстор на комедията, завършил информатика в Цюрих, работи за театъра отдавна - той е признат майстор и на живия диалог, и на психологическата характеристика, и на парадоксалните обрати. Самият Фьогел споделя, че когато пише, се забавлява.

В представлението "Непоправимо" пловдивчани ще се срещнат с обичаните актьори Емил Марков, Албена Павлова, Таня Йоргова и Августин Демерджиев. Сценографията е дело на Иван Карев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?