1939

Ако сте в Пловдив, гледайте постановката "Всички обичат Гари"

Поредният шедьовър на фестивала "Сцена на кръстопът" ще зареди с настроение публиката тази вечер в Драматичния театър. В 19 часа започва спектакълът "Всички обичат Гари" от английски драматург и композитор Ноел Кауард, известен като майстор на „добре направената пиеса“ с остроумни диалози, изпълнени с ирония и чувство за хумор.

С една от най-хубавите си пиеси в Пловдив гостува Сатиричен театър "Алеко Константинов" заедно с великолепния си състав. Постановката е на  Андрей Аврамов, за сценографията се грижи Марина Янева, а какво се случва с Гари, ще видим благодарение на чудесната игра на Калин Сърменов, Силвия Лулчева, Александра Сърчаджиева, Борислав Захариев, Петър Калчев, Мартин Каров, Добрина Гецова, Кирил Бояджиев, Анджелика Джамбазова.

Главният герой на пиесата е известният актьор Гари Есендайн, доста разглезен от успеха и славата, "нарцис", който иска всички да го обичат. Докато суетно се носи на крилете на своята популярност, той губи реална преценка за самия себе си. Разминаването между самочувствие и реалност постоянно го поставя в нелепи ситуации, а като се добави и кризата на средната възраст, нищо чудно, че става за смях. Висока ли е цената на славата, какви капани крие известността и каква е същността на театъра - изкуство или средство за печелене на пари - на тези въпроси предстои да отговорят актьорите, а заедно с тях и зрителите.

"Авторът Ноел Кауард също е актьор. И, естествено, пиесата има автобиографичен елемент. Но да опишеш себе си по подобен начин, е проява на огромно чувство за самоирония. В нашият спектакъл се опитваме да погледнем с усмивка на самите себе си и каним вас - зрителите, да надникнете зад кулисите, където се вихрят и нелицеприятни страсти", казва Аврам Аврамов. 

Още за събитията в Пловдив и региона ще намерите в най-добрия културен гид https://spravochnik.marica.bg/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Моля

Моля

13.09.2022 | 12:01

пишете нещо за Сащо Кадиев или Катето! Липсват ни ужасно много!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?