Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, гледайте новия филм на Уди Алън „Фестивалът на Рифкин"

viber icon

Ако сте в Пловдив днес, непременно се отдайте на седмото изкуство.

Новият филм на Уди Алън “Фестивалът на Рифкин” ще има две прожекции от 19:00 и  от 20:45 часа на "Киномания" в Лъки Дом на киното.

Семейна двойка американци се озовава на кинофестивала в Сан Себастиан, където са завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите. Самият Уди Алън може да бъде разпознат в цели два персонажа: невротичен нюйоркски професор по кино, който се опитва безуспешно да напише великия американски роман, както и „кошмарното дете“ – млад и модерен режисьор, по когото се увлича съпругата на главния герой. Фестивалът на Рифкин е носталгичен, романтичен и ироничен филм, какъвто само майстор като Уди Алън може да направи.

В 18:30 часа е началото на филма на Педро Алмодовар “Човешкият глас”. 30-минутната продукция с участието на Тилда Суинтън разказва за жена, която наблюдава как отминава времето, застанала край куфарите на доскорошния си любовник (за когото се предполага, че ще дойде да ги вземе, но така и не пристига). Край нея се щура кучето й, което не е разбрало, че стопанинът му го е напуснал. Две живи същества са принудени да се справят с изоставянето.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?