Ако сте в Пловдив, гледайте новия филм „Ема“

Богата. Красива. Умна. Една от най-обичаните героини от непреходното творчество на Джейн Остин, Ема Уудхаус ще озари екрана с очарователния си независим дух в Ема – новата възхитителна адаптация на класическия едноименен роман на Остин за загубата на контрол, откриването на идеалната половинка и извоюването на щастлив край. В главната роля влиза забележителната млада актриса Аня Тейлър-Джой (Вещицата, Стъкления), която без съмнение ще покори сърцата, както на феновете на Джейн Остин, така и на зрителите, които за първи път откриват прелестната и неуморна Ема.

Въпреки че е твърдо решена самата тя никога да не се омъжи, Ема Уудхаус вярва, че е изключително умела в създаването на романтични съюзи. След първия си голям успех (разбира се, определян като такъв от самата Ема) в сватовничеството, тя се заема да намери подходящ партньор за своята нова приятелка Хариет Смит. Въпреки че произходът на Хариет е неизвестен, Ема е убедена, че тя заслужава да бъде съпруга на джентълмен и избира за нея местния викарий мистър Елтън вместо истинския обект на желания на Хариет – преуспелият фермер Робърт Мартин. Защото… Ема знае най-добре! Но и за нея любовта крие няколко изненади...

В тази блестяща сатира за социалните класи и трудностите на порастването Ема трябва да премине през поредица от грешни романтични връзки, за да открие любовта, която е била пред очите й през цялото време.

Режисьор на Ема е известната фотографка Отъм Де Уайлд, а сценарият, адаптация по едноименния роман на Джейн Остин, е дело на Елинор Катън. Продуценти са Тим Бийвън и Ерик Фелнър, номинирани за „Оскар“ за филмите Елизабет, Изкупление, Клетниците, Теорията на всичко и Най-мрачният час, и Греъм Броудбенд и Пийт Чернин, които стоят зад съвременни класики като В Брюж и носителя на две (и номиниран за още пет) награди „Оскар“ Три билборда извън града. Освен Аня Тейлър-Джой като Ема, във филма участват Джон Флин, Бил Наи, Миа Гот, Миранда Харт, Джош О‘Конър, Калъм Търнър, Рупърт Грейвс, Джема Уилан, Амбър Андерсън, Таня Рейнолдс, Конър Суинделс и др.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?