1939
Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, гледайте най-доброто от "Киномания Пловдив 2021"

viber icon

Фестивалът "Киномания Пловдив 2021" продължава с разтърсващ и въздействащ филм тази вечер от 20,30 ч. в "Лъки Дом на киното". Лентата е "Докато си жив" и разказва за последните мигове от живота на неизличимо болен мъж. 

40-годишният Бенжамен е уверен в себе си театрален педагог, който е диагностициран с рак на панкреаса. Болестта е в последната си фаза и не му остава много живот. Все пак Бенжамен не иска да повярва на фактите. Такова е отношението и на неговата закриляща и контролираща майка Кристал, която присъства на консултацията - тя отказва да приеме съдбата на своя син. През четирите сезона, които следват, Бенжамен се опитва да се справи с болестта си. Той не просто продължава да работи със студентите си, но и поставя с тях сцени за смъртта и сбогуването. С помощта на човечните лекар и медицинска сестра, с които Бенжамен развива близки отношения, майка и син бавно осъзнават факта, че животът му скоро ще свърши.

Силно присъствие във филма на режисьора Еманюел Берко има легендата Картин Деньов, която играе ролята на майката Кристал. Другите основни актьори в лентата са Беноа Мажимел (Бенжамен), Сесил дьо Франс (Йожени) и Габриел Сара (д-р Еде). 

Информация за още интересни пловдивски събития ви очакват на новия Справочник на "Марица".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?