Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, гледайте Камен Донев в Драматичен театър

viber icon

Лекция № 1 за народното творчество ще изнесе тази вечер  в Пловдив Камен Донев. Авторският  спектакъл с песни, танци, импровизации и примери от живота започва от 19 часа в Драматичния театър. Сценография е подготвена от Ралица Русева, хореография - от Ивайло Иванов.

Спектакълът се ползва с голяма популярност и е изигран вече 500 пъти от премиерата през  2007 г. до днес.  Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите на страната като народно творчество.


Камен Донев развесели зрителите в десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил зала 1 на НДК , която разполага с 4000 седящи места,  16 пъти, при това с едно и също заглавие. Същия успех предизвика на гастролите  в Москва, Санкт Петербург, Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел. Комедийният хит  е удостоен  с много награди, сред които  е и от Международния театрален фестивал „Золотой Витязь” в  Москва. Награда „Ледената маска” е връчена на Камен Донев от Русенския театър „Сава Огнянов” след блестящото представление.

 


Актьорът ни представя в хумористичен план какво означава народното творчество - то е творчество, което се създава от народа. Толкоз! То се ражда основно по селата, тоест  извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

 


С лека ирония Камен Донев описва колко добре това се вижда през почивните дни, когато гражданите отиват в селата. Хората от селата пък в събота и неделя посещават града, за да продават това, което отглеждат в самите села, и да си закупят от града онова, което съответно в селата липсва.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?