1939

Ако сте в Пловдив, гледайте драмата на застаряващ Казанова на кинофестивала Cinelibri

За повратите в живота разказва филмът "Завръщането на Казанова", който може да гледате на 26 октомври от 20,30 ч. в Лъки Дом на киното. Лентата е част от кинофестивала Cinelibri.

Славният венециански либертинец има проблем с факта, че е прехвърлил 60-те. Лео Бернарди е застаряващ режисьор, който не може да се примири с неизбежния залез на кариерата си. Току-що е завършил снимките на последния си филм и го е налегнала депресия.

Филмът е вдъхновен от историята на Казанова, пресъздадена от австрийския писател Артур Шницлер. Казанова на Шницлер е остарял и славните му дни са отминали: той е изгубил очарованието и привлекателността си за жените, разорен е и няма желание повече да кръстосва Европа.

След дълго отсъствие иска просто да се върне в родната си Венеция. Пътувайки натам, той среща момиче на име Марколина. Тя разбужда отново желанието му, изгубено с годините. В опита си да я съблазни Казанова достига до трагично прозрение - просто вече е остарял. Лео Бернарди неслучайно е решил да разкаже тази история в повратен момент от собствения си живот и кариера. Съдбата ще доведе Казанова и неговия режисьор до финален сблъсък.

 

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид за Пловдив

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?