Ако сте в Пловдив, гледайте дълго чакания филм на Мариус Куркински „Засукан свят"

Днес имате възможност да се насладите на хубав български филм в "LUCKY Дом на киното" в Пловдив. Филмът е дълго чаканото заглавие на Мариус Куркински „Засукан свят“. Прожекцията е в 16:45 ч.

 „Всеки си има по една орисница, моите трябва да са били две! Цял живот едната рови да ме закопава, другата ме възкресява… Цял живот! Отпреди още да съм се родил.”
Заченат извънбрачно в общество, което не приема това, Милю идва на този свят, въпреки всички. Постоянно на ръба на живота и смъртта, на любовта и омразата, на отмъщението и прошката.
Милю – антигероят. Милю - малкият човек. Куцият Милю.
В целия си живот се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”

По едноименния разказ на Николай Хайтов от сборника "Диви разкази"

В ролите: Мариус Куркински (Милю), Камен Донев (Ангелачко), Ана Пападопулу (Кина), Виктория Колева (Гюра), Вяра Коларова (баба Бона), Велислав Павлов (Адил), Димитър Николов (Ангелчо), София Бобчева (Роза), Димитър Рачков (Григоров), Боряна Маноилова (Тота)

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Поругахте всичко

Поругахте всичко

23.06.2021 | 06:48

Ей, и на Великият Хайтов посегнаха посредствените днешни ЧАЛГАРИ. Хайтов: Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш!!!!!!

Отговори
1 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?