Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Гледаме „Одисей“ в Bee Bop Cafe

viber icon

Гледаме „Одисей“ в Bee Bop Cafe

Днес от 19.30 часа в Bee Bop Cafe ще се състои моноспектакълът „Одисей и циклопите дъблински" по романа на Джеймс Джойс - "Одисей". Пиесата ще изиграе актьорът Димитър Марков, който е и неин режисьор.

В романа на Джойс странстващият герой се казва Леополд Блум - рекламен агент на средна възраст, който преживява своята Одисея в Дъблин в един-единствен ден - 16 юни 1904. През целия ден той не се прибира в дома си, тъй като по всяка вероятност съпругата му има среща с неин ухажор там.

Забележителен епос за непоклатими вътрешни убеждения и непреодолими различия, разпалени от завидно количество "ирландско вино".

Родопски магии в "Хермес"

Днес от 18 часа Ивинела Самуилова ще представи в последната си книга „Тъй рече баба Ега“ в книжарница „Хермес“ - Централ. Читателите и гостите ще могат да се потопят в  магическия свят на една стара лечителка от село Горни праг. 

Младата изследователка на фолклора този път свещенодейства в потънало в цъфнали бадеми селце, сгушено под древно тракийско светилище в Източните Родопи.

„Момчето от последния чин“ в Драмата

Днес от 19.30 часа в Драматичния театър ще се играе пиесата „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга. В постановката участват: Участват Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев и Красимира Кузманова. 

Херман е учител по литература, който започва да носи вкъщи и да чете на съпругата си домашните на своя талантлив ученик Клаудио, около които се завърта сюжетът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?