Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Гледаме „Одисей“ в Bee Bop Cafe

Гледаме „Одисей“ в Bee Bop Cafe

Днес от 19.30 часа в Bee Bop Cafe ще се състои моноспектакълът „Одисей и циклопите дъблински" по романа на Джеймс Джойс - "Одисей". Пиесата ще изиграе актьорът Димитър Марков, който е и неин режисьор.

В романа на Джойс странстващият герой се казва Леополд Блум - рекламен агент на средна възраст, който преживява своята Одисея в Дъблин в един-единствен ден - 16 юни 1904. През целия ден той не се прибира в дома си, тъй като по всяка вероятност съпругата му има среща с неин ухажор там.

Забележителен епос за непоклатими вътрешни убеждения и непреодолими различия, разпалени от завидно количество "ирландско вино".

Родопски магии в "Хермес"

Днес от 18 часа Ивинела Самуилова ще представи в последната си книга „Тъй рече баба Ега“ в книжарница „Хермес“ - Централ. Читателите и гостите ще могат да се потопят в  магическия свят на една стара лечителка от село Горни праг. 

Младата изследователка на фолклора този път свещенодейства в потънало в цъфнали бадеми селце, сгушено под древно тракийско светилище в Източните Родопи.

„Момчето от последния чин“ в Драмата

Днес от 19.30 часа в Драматичния театър ще се играе пиесата „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга. В постановката участват: Участват Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев и Красимира Кузманова. 

Херман е учител по литература, който започва да носи вкъщи и да чете на съпругата си домашните на своя талантлив ученик Клаудио, около които се завърта сюжетът.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?