Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, чуйте музиката на Стинг на Бунарджика довечера

viber icon

Впечатляващо многопластово и зрелищно събитие, наречено "Пътят към върха", ще има тази вечер на Бунарджика. Над 50 артисти, музика на Стинг, джаз, поп и класика ще забавляват публиката на хълма. Шоуто обещава да бъде още по-ефектно заради осветлението, което са подготвили организаторите.

В концерта  Sting The Opera участват оркестър  на Държавна опера - Стара Загора и Военният биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев. Организаторите  на необичайното културно събитие е Община Пловдив и район "Централен".  Музиката ще огласи  Бунарджика още в 17 часа,  концертът  на филхармонията започва от 17,30 часа  и ще продължи в рамките на три часа. Любителите на Стинг ще слушат неговата музика от 21 часа, разказа  кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Два рояла ще бъдат качени на хълма, което дори и по-възрастните пловдивчани не помнят да се е случвало. Един от роялите ще изпълнява най-популярните музикални произведения на площадката, а вторият - над акведукта до чешмата. На старата пътека към върха, известна като римска, също ще има своеобразна сцена, но с арфа, на която се очаква виртуозно изпълнение на София Колева. Който желае и умее, макар и малко да музицира, ще има възможност да посвири. 

Големият концерт  на Старозагорската опера ще завладее сърцата на зрителите горе до шадравана. Чашата, пресъхнала от години, за първи път ще бъде напълнена, след като тази сутрин  ще тестват здравината на шадравана с малко фонтанче в средата. 

С този концерт ще изпратим лятото и ще посрещнем с много положителни емоции и оптимизъм новата учебна година, коментира Георги Стаменов.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?