Следвайте ни

Ахавни Кеворкян стана 190-ия автор, публикувал в Plovdivlit

viber icon

Уникалната книга „Пловдивски рецитал“, съставен от поета и публициста Асен Димитров – Феликс, беше публикувана в сайта за литература

Родената в Пловдив поетеса д-р Ахавни Кеворкян стана 190-ия автор, чиито произведения бяха публикувани в многоезичния литературен сайт Plovdivlit. Авторските произведения, които намериха място в любимия на ценителите на изкуството сайт вече са 1761.

Поетът и публицистът Асен Димитров - Феликс създаде след многогодишен труд нещо удивително за паметта на Пловдив - поетичния сборник „Пловдивски рецитал”. Уникалната книга е публикувана в Plovdivlit. "Тъй като не можах да построя чешма за поколенията, реших да събера стихове от поетите, живели и творили под тепетата, за да не бъдат забравени, да се знаят от хората, които ще дойдат след нас", казва Феликс.

Освен пловдивските писатели в сайта публикуват автори от цял свят, като  последните гости в платформата за литература са проф. Мария Панчовска, Хайдар Ергюлен, Барбара Голдбърг, Рики Даскал.

Уникалният сайт за многоезична литература се оказа невероятно сполучлива платформа за авторите във времето на изолацията, когато срещите на живо с читатели бяха невъзможни, а издаването на книги почти невъзможно заради ограниченията.

В сайта беше застъпена и литературната критика в лицето на утвърдения творец Елена Диварова, както и на съвсем млади литератори като Неда Ненова. Специално внимание беше отделено и на литературните дебюти. Бяха публикувани драматургични и есеистични творби.

С изцяло обновения си дизайн многоезичният литературен сайт започна петата си година, давайки платформа за изява на пловдивски и световни творци.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?