49
Следвайте ни

9-годишният Тео изнесе първата си лекция в музея СНИМКИ

viber icon

Третокласникът Тео Димов стана второто талантливо пловдивско дете, което изнесе лекция пред връстници в зала „Динозаври“ на Природонаучния музей. Десет минути преди старта на лекцията му залата вече се пукаше по шевовете. Децата идваха с родителите си, за да чуят какво ще им разкаже Тео. Това бе неговата първа лекция и преди нея той не показа дори малко сценична треска.

Тео е на 9 години и учи в училище „Черноризец Храбър“. Винаги подчертава „Аз съм от Пловдив!“. Гледал преди 4 години последната серия на „Джурасик парк“ и се запалил по динозаврите. 

Родители му го подкрепят напълно в мечтата да стане палеолог. „Ще разкажа за периода Креда, който започва преди 165 милиона години и приключва преди 65 милиона години“, каза Тео Димов. Негови рисунки на динозаври са част от колекцията на музея.

Лекцията му продължи около 20 минути и завърши с бурни овации от децата, които я слушаха. Тео бе подготвил интересни карти на мегаконтинента Пангея и много красиви картини на най-жестоките динозаври от онова време. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?