Следвайте ни

6000 участват в конкурса "Орфееви таланти"

viber icon

Националният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти – Пловдив” ще се проведе на 16 и 17 юли за първи път в смесена форма (присъствено и online).

Всички над 6000 участници в най-мащабния и авторитетен конкурс в страната ни, ще бъдат уважени от 22 членното жури, което е съставено от Академичния състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев‘ – град Пловдив.

Председател на журито е Ректорът на Академията проф. Тони Шекерджиева – Новак.

„Орфееви таланти“ е единственият конкурс в България, който обединява почти всички видове изкуства в сферата на класика и фолклор.

Той се провежда всяка година през март, но поради ковид ситуацията, тази година той ще се проведе през месец юли, изцяло на територията на АМТИИ.

По петнадесет еднократни и едногодишни стипендии ще бъдат връчени на участници - лауреати на конкурса, от Министерство на културата, с решение на Министерски съвет.

Конкурсът ще бъде открит от проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак и директора му г-н Николай Гурбанов в зала „АМТИИ“ на 16 юли от 8 часа.

Официалното закриване, където ще може да се насладите на бутиков гала-концерт от изявени участници във форума, ще се състои на 17 юли от 20:00 ч. отново в зала „АМТИИ“.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?