49

5 значими събития, които да посетите през декември в Пловдив

Театърът празнува 142 г. с "Едип и пророците"

11 декември

19 ч., Драматичен театър  Пловдив

С "Едип и пророците" по Софокъл Драматичният театър ще отбележи 142 г. от основаването си на 11 декември. Спектакълът е по текст на Александър Секулов, постановка и сценична адаптация Диана Добрева.

"Едип и пророците" е спектакъл за проглеждането на сърцето. За просветлението, което те спохожда, когато приемеш грешките, платиш заблудите, надмогнеш скръбта и разбереш как и защо да си жив. За отместването на илюзиите, за разплитането на заблудите, за надникването към бистрия извор, където виждаш смиреното си лице. "Едип и пророците" е спектакъл за смелостта да излезеш отвъд света, пълен с гадатели на нищото, с вестители на катастрофи, с клакьори на хаоса. "Едип и пророците" е песен за възхитителния кураж да бъдеш човек.​

*************

Коледен базар "Капана" 2023

15-26 декември, Мостът над ул. "Гладстон"

Потопете се в магичната коледна атмосфера на Базар "Капана". С безброй подаръци, усмивки и изненади, приготвени специално за всички вас от Дядо Коледа и неговите помощници. За настроение на душата и наслада за сетивата ви очаква разнообразие от вкусна храна и ароматно греяно вино. Хубавата музика ще ни съпътства през цялото време, като ще създава уютна и топла атмосфера за срещи с приятели и запознанства с нови автори и занаятчии.

*************

Коледа във Виена

19 декември

20 ч., Комплекс "С.И.Л.А."

Обичаният Ансамбъл Йохан Щраус с диригент Ръсел Макгрегър ви кани на изключителния концерт "Коледа във Виена". Наред с оркестъра, специални гости ще бъдат баритон и сопрано, солисти на големи Виенски оперни трупи и група танцьори, които ще създадат атмосфера, която ще ви пренесе на крилете на музиката в прекрасния свят на Коледа. Програмата включва произведения на класическата музика на най-великите композитори на всички времена, а прочутите виенски валсове, които не липсват в репертоара на Ансамбъл Йохан Щраус, ще очертаят вълшебната зимна вечер.

*************

Лешникотрошачката

23 декември

11 и 17 ч., Дом на културата "Борис Христов"

Опера Пловдив кани зрителите на "Лешникотрошачката" от Чайковски. Класическото балетно заглавие ще бъде представено в две действия с оркестър и хор. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, а диригент е маестро Диан Чобанов. Приказният свят от историята на Хофман е пресъздаден от сценографа Салваторе Лийстро и художника на костюмите Яна Дворецка.


*************

QUEEN: Една нощ в операта

30 декември

19 ч., Дом на културата "Борис Христов"


Изпращаме 2023-а с безсмъртните хитове на QUEEN в изпълнение на обичани рок музиканти и Оркестъра на Опера Пловдив. С участието на Славин Славчев, Дони, Слачво Николов, Венко Поромански, Михаил Шишков-син, Вера Гиргинова заедно с Оркестър и Хор на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков.

 

Още увлекателни четива - в "Марица Коледа" - най-празничното, най-цветно и забавно рекламно (и не само) издание. Очаква ви на адрес: https://hermesmedia.bg/marica-koleda-2023/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?