Следвайте ни

5 неща, с които да се развлечем при домашна изолация

viber icon

България е в извънредно положение. Имаме ограничени възможности за движение и релакс, заведенията и културните институции не работят. Препоръчва се да си стоим у дома. Но нима това е толкова лошо? Да, притеснени сме за прехранването и сметките си, но една монета винаги има две страни. Нека открием положителната при тази неочаквана „почивка“. Един човек с въображение никога не би скучал, дори да е затворен между четири стени. А ето и моите предложения, от които може да се възползвате в домашни условия, за да разнообразите ежедневието си.

Четете

Сигурна съм, че всеки от вас често поглежда библиотеката си с книги, които чакат най-накрая да намерите време за тях. Сега е този момент. Моментът да открехнете гардероба, водещ до Нарния, и да пътешествате из чудните светове на писателския ум. Да избягате от реалността, а така да избягате и от притесненията и постоянните негативни новини, които ни заобикалят.

Играйте бордови игри

Бордовите игри са не само модерни, но и изключително забавни. Хубавото при тях е, че стават както за многобройно семейство, така и за двама. Никога не сте играли „Скрабъл“? Отдавна искате да натриете носа на половинката, като изкупите всичките му улици? Винаги сте се чудили дали ви бива за разказвач на „Подземия и дракони“? Няма какво да го мислите. Сглобявайте полетата и се отдайте на вечер, изпълнена със смях.

Традиционалистите могат спокойно да изиграят партия шах или табла, които не само развличат, но и тренират умствения капацитет.

Направете си пролетно почистване

Нека не се лъжем. Отдавна отлагаме да измием прозорците, да изтъркаме банята и да изхвърлим ненужните дрехи. Дните са подходящи и защото пролетта дойде, и защото имаме свободни часове, които да оползотворим. Спокойно можем да запретнем ръкави и да впрегнем цялото домакинство да помага. Не забравяйте да проветрявате домовете си, докато ги освежавате.

Погрижете се за себе си

Този съвет важи и за дамите, и за господата. СПА центровете и козметичните салони са затворени, но това не означава, че не можем да се поглезим и у дома. Забъркайте си маска от естествени съставки, без това са по-полезни от купените. Вземете си дълга вана, подчертана от хубава музика за релаксация. Маска за коса? Нужни са ви малко бира и лъжица мед и воаля! Направете си маникюр. Какво като няма да излизате! Мъжът ви със сигурност ще оцени, че се киприте само и единствено за него.

Обичайте се

В кризисно време доста неща са забранени, но любовта не е едно от тях. Не забравяйте да дарявате обич на тези около вас. Ако с половинката ви не ви е оставало време да се насладите един на друг, изпълнени с множество ангажименти, сега ще имате възможност да наваксате. Говорете си, прекарайте вечерите прегърнати, на чаша вино и сладки приказки. Опознайте се още повече. Споделете копнежите си, страховете си, сънищата си. Гледайте звездите, целувайте се. Светът ще пребъде и не забравяйте, че обичта е вечна!

Снимка от Александър Карамфилов

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?