Следвайте ни

45 общественици подкрепиха идеята за „Фонтанът с ябълката“

viber icon

Пловдивското сдружение „Добротворие“ изпрати до кмета Здравко Димитров предложението си за създаването на паметника „Фонтанът с ябълката“ в уличката зад Джумая джамия. 

45 общественици са поставили подписа си в подкрепа на идеята.

Сред тях са музикантите Мичо Димитров и Теодосий Спасов, както и художниците Васил Стоев, Николай Няголов, Ангел Гешев и Вихра Григорова. 

За „Фонтанът с ябълката“ са и адвокатите Михаил Екимджиев, Емилия Недева и Владимир Дончев. Архитектите Валентин Маринов и Михаил Богданов също стоят зад интересното архитектурно предложение. 

От сдружение „Добротворие“, чийто председател е скулпторът Цвятко Сиромашки, се надяват предложението за новия паметник и мястото му – малката ул. „Константин Иречек“, да бъде предложено за гласуване на една от сесиите на Общинския съвет. 

Сдружението ще подготви дарителска кампания и няма да използва нито лев общински средства за смелото архитектурно начинание. 

Изпратено е и писмо до главния архитект Димитър Ахрянов, от което е поискано да се предостави информация за подземната инфраструктура в района. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай