46

29 малки пловдивски проекта ще си поделят 10 хил. лв.

29 малки пловдивски проекта ще си поделят 100 000 лева по Компонент 3 „Гражданска активност” за културния календар тази година. От общината обявиха, че прекратяват разглеждането на нови проекти. Парите са одобрени още в началото на годината от Общинския съвет. 

Идеята на малките проекти по Компонент 3 „Гражданска активност“ е да подкрепя целогодишно реализирането на различни дейности в сферата на културата с активното участие на местната общественост. 

В случай, че по Компонент 3 бъдат акумулирани средства приемането на документи ще бъде подновено отново.

„Безспорен факт е, че тези т. нар. „малки проекти“ допринасят за запазване на идентичността на града и утвърждаването на Пловдив”, каза зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Сред одобрените, които получават 4000 лева са сдружение „Комитет "Родолюбие”, които участват със свои костюми и оръжие в историческите възстановки свързани с нашите празници.

Други са Певческото дружество „Ангел Букорещлиев", което ще направи серия концерти в града.

Проектът „Късо кино във „Фарго” също получава 3750 лева. „Деца творят за деца” на Регионалната занаятчийска камара получава 3000 лева.

От 1 до 31 август се приемат документи за големите проекти по К1 „Фестивали и значими събития“, които ще бъдат реализирани през следващата година. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Нека оди бос!

Нека оди бос!

03.08.2022 | 17:42

29 ще делят 10милиона ,но само един ще вземе на куб 1 милион -комисион!

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?