Следвайте ни

24 знакови художници участват в „Живописта сега - Пловдив 2021“

viber icon

Най-големите имена на съвременната пловдивска живопис участват в груповата изложба „Живописта сега – Пловдив 2021“, която ще бъде открита утре вечер между 17 и 19 часа в галерия „2019“ на ул. „Гладстон“. Неин куратор е Моника Роменска. 

Тя е събрала 24 активни творци, които са допринесли Пловдив да се нарича „Градът на художниците“. 

„Идеята е да се покаже, че в този град художниците не само, че са живи, но и изключително талантливи! И те създават до огромна степен облика му. Ние не сме Карнобат или Каспичан! Не сме и София - много по-добри сме. И някак градът живее такъв, какъв е – чрез тях, благодарение на тях“, каза за „Марица“ Моника Роменска.

Снимка от Петя Миладинова

Творците не са събрани „оттук и оттам“, а всичките са пловдивчани. Всеки се представя с по няколко работи. „Всеки ще е като едно цветно петно – сам е избрал платната, които да покаже. Някои работи са показвани – други не са. Авторът е приготвил за изложбата това, което е решил. Не е задължително да са нови работи“, казва Моника Роменска. 

Предната подобна тематична изложба бе „Графиката сега – Пловдив 2020“. Тя бе миналата година веднага след затварянето за ковид-19. 

Логично следващата голяма изложба ще е догодина и ще е посветена на пластиката. 

В „Живописта сега – Пловдив 2021“ ще видим творбите на: 

Атанас Хранов, Васил Стоев, Румен Жеков, Николай Кучков, Ангел Китипов, Венета Маринова, Вихра Григорова, Георги Щърбев, Димитър Генчев, Здравка Василева, Иван Генов, Иван Шишков, Илия Йончев, Кирил Иванов, Лили Кючукова, Михаела Иванова, Никола Певичаров, Николай Алексиев – Фокс, Веско Велев, Николай Няголов, Христо Николов, Илиана Манукова, Чавдар Маринов и Явор Костадинов

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай