71

18 учители художници откриват изложба в "Артистика"

"Коледна изложба" на творческо обединение „Collegium pro arte+“ на преподавателите от НХГ "Цанко Лавренов" ще бъде открита на 8 декември от 18 часа в галерия "Артистика".

Куратор на изложбата ще е художникът Костадин Отонов, който е дългогодишен преподавател по "Рекламна графика" в Художествената гимназия, а на негово име е кръстен националния ученически конкурс "Плакат - Костадин Отонов", организиран от училището.                                                  

В експозицията ще бъдат показани живописни, графични и дигитални произведения в различни стилове и жанрове, създадени от 18 учители. Сред тях са Ангел Китипов, Антония Фингарова, Атанас Камешев, Ваня Годжелова и Зина Жекова.

Учителите по специални предмети в НХГ "Цанко Лавренов" са автори с богати и разнообразни творчески биографии. Те организират и участват в културни събития, пленери и общи изложби в галерии в Пловдив, страната и в чужбина, обединени в художествената група "Collegium pro arte+".

Учителите популяризират част от съвременното визуално изкуство сред пловдивската публика и съдействат за неговото развитие сред талантливите ученици, които се обучават в гимназията.

"Collegium pro arte+" съществува от няколко години и често прави съвместни изложби в различни галерии в района на Пловдив.

Последното им съвместно представяне бе в Градската галерия на Пещера в средата на юли тази година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?