Следвайте ни

16 деца от различни култури правят пано от капачки

viber icon

16 деца от различни култури и религии идват в Пловдив за младежкия лагер „Мост между културите”. Той се организира за пети път от сдружение „Източноевропейски форум за диалог – мостове”. 

Неофициалният старт на лагера е на 28 юли в биоградинката на Международния младежки център в Пловдив.

Там участниците в лагера ще покажат артистично пано от разноцветни капачки - послание към обществото за отговорно отношение към околната среда и правилното изхвърляне на пластмасовите отпадъци.  

Лагерът тази година е на тема „Екология на душата“ и е част от програма „Наследство“ на Пловдив-Европейска столица на културата.

В рамките на пет дни участниците ще имат възможността да се срещнат с представители на различни вероизповедания и да научат от тях повече за съответната религия. 

Ще посетят арменската организация „Парекорзаган” и арменската църква „Сурп Кеворк”. След това ще посетят храма „Св. Св. Константин и Елена” и католическата катедрала „Свети Лудвиг”.

Те ще се докоснат до още две християнски вероизповедания. Ще минат и през Джумая джамия и синогогата „Цион”. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?