Следвайте ни

12 поети от 10 страни в четвъртия „Орфей - Пловдив 2021"

viber icon

Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ОРФЕЙ -ПЛОВДИВ 2021" ще се проведе от 13 до 15 май в Малката базилика на Пловдив. В него участват 12 автори от 9 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и програмата за всички събития в тазгодишния „Орфей - Пловдив 2021".

Заради ситуацията със световната пандемия от COVID-19 организаторите от фондация „Пловдив ЛИК“ подготвят за втора година живо излъчване на двете основни фестивални събития - церемонията по откриването на 13 май от 18 часа в Малката базилика на Пловдив и церемонията по награждаването и финалното четене на 14 май по същото време. Те ще могат да се гледат чрез live streaming поради ограничения брой места заради пандемията.

Проектът „Международен фестивал на поезията "Орфей - Пловдив“ е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК“ и се осъществява за четвърта поредна година с финансовата подкрепа на Община Пловдив. С четирите си издания досега той събира в Пловдив, най-стария жив град в Европа, 55 поети от 20 страни. Проектът е част от културния календар на Община Пловдив за 2021 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?