Следвайте ни

11-годишният Момчил събра картините си в календари, за да помага СНИМКИ

viber icon

11-годишният талантлив художник Момчил Цаков събра най-добрите си картини в специален календар с кауза.

 

Той мечтае да помага на специалните хора с различни възможности. Мислил е върху това, че децата със специални потребности един ден трябва да станат самостоятелни хора и да работят, за да се грижат за себе си и семействата си. А за да се случи това, е необходимо да получат необходимото им приобщаващо и адаптирано обучение и квалификация.

Желанието на Момчил е да продаде календарите със свои рисунки, които семейството му е направило, и със събраната сума да закупи нещо за кариерния хъб на JAMBA, който предстои да бъде открит в началото на 2021 година. 

Момчил Цаков е дете на 11 години. Най-точната дума, която го определя, е "извън" - извън рамката, извън кутията, извън всичко сиво в света. Момчил казва, че рисува светлина и по този начин дава най-точното име на своето творчество. Защото светлината съдържа всички цветове. Със светлина той рисува гласа на музикалните инструменти, звъна на църковните камбани и глъчката на Стария квартал.

Ако желаете да си купите от календарите с кауза на 11-годишния талантлив Момчил, може да го направите ТУК.

 

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?