100 деца превърнаха Пловдив в СтоЛица на песента СНИМКИ

Над 100 талантливи деца различни градове на страната огласиха с чудните си гласове Европейската столица на културата на фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“. Събитието, организирано от Арт Войс Център и Бег Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев, се проведе за пръв път миналата седмица.

„Целта на фестивала бе даровити деца от други градове на България да имат възможността да пеят заедно с Биг Бенд Пловдив. Също и децата от изявените певчески школи да посетят Пловдив и да станат приятели“, разказа вокалният педагог Руми Иванова, която ръководи Арт Войс Център.  

Сред гостите тази година са „Ню Войс“ от Търговище с ръководител Деси Станкова, която блесна с малката Сесил Сабри в „Шоуто на Слави“.  Във феста се включиха и децата от „Петнадесет лалета“ от Хисаря с ръководител Иван Димов. Те нашумяха с проекта си "Любими песни от любими филми", с който малчуганите възродиха позабравени български мелодии. Третото училище за подрастващи таланти, което се включи в музикалния празник, бе Центърът за детско изкуство „Зорница“ от София с ръководител Галина Иванова.

Концертите събраха солидна публика, както в кварталите, така и на централните сцени –  Ядрото в Капана и Римския стадион. Зрителите възградиха богато с аплодисменти малките изпълнители. Школите изнесоха рецитали в квартал „Смирненски“, в Кючук Париж и в „Тракия“. „Три от концертите бяха с комбо състава на Биг Бенда. Чухме много талантливи деца. Те буквално имаха по два-три часа репетиции с оркестъра и се справиха отлично. Изпяха си по два пъти песничките и се явиха на концерта. Това е геройство за децата“, подчерта Руми Иванова.

По думите й всички гости са били очаровани и възхитени от Ядрото и Римския стадион, от артистичната атмосфера на Европейската столица на културата. „Децата се радваха зад сцената, получиха се страхотни купони. Много от тях затвърдиха приятелствата си. Беше им весело и безкрайно приятно. Пяха за пръв път с оркестър и за тях беше страхотно преживяване“, допълни Руми.

Общото впечатление на гостите било: „Ние сме пяли на какви ли не сцени, но тук е уникално. Всички обичаме Пловдив“. Догодина Арт Войс Център и Биг Бенд Пловдив възнамеряват да разширят обхвата на фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“ и да поканят повече певчески школи от страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
а тези малчугани

а тези малчугани

03.07.2019 | 18:00

нотите знаят ли? или пеят като маймунките от шоуто? партитури четат ли?

Отговори
0 4

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?