2374

10-годишен пловдивчанин прави концерт с два оркестъра

Пловдивският талант Борис Дюлгеров ще изпълни първите си концерти с големи симфонични оркестри в следващите дни. На 11 ноември излиза с оркестър „Симфониета” във Враца, а на 15-и той ще бъде повторен в Хасково. На 18 ноември 10-годишният виртуоз излиза с Плевенската филхармония. 

„Концертът е награда за Гран При Джуниър от конкурса VIVAPIANO-2021. Диригентите бяха жури в самия конкурс и веднага го харесаха. Първо трябваше да свири само със симфоничен оркестър Враца. В конкурса го видя и диригентът на Плевенска филхармония Деян Павлов и го покани като гост солист”,  разказа майката на талантливият пловдивчанин д-р Роза Йосифова.

Борис е репетирал два месеца, за да излезе на сцената с двата големи оркестъра. Ще изпълни „Концерт за пиано и оркестър №2” на Феликс Менделсон. „Това е доста сложна за възрастта му творба”, подчерта д-р Йосифова.

Както Марица.бг вече разказа, Борис Дюлгеров започва да учи пиано от 5-годишен в читалище "Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“ Ученик е в ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“.

Учител по пиано му е музикалният педагог Росица Грозданова. Само за този година е спечелил 8 големи международни конкурса. Миналата година участва в 9 конкурса и спечели всичките от тях. 

За още новини и актуални събития четете в Справочник "Марица"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?