2374
Следвайте ни

10-годишен пловдивчанин прави концерт с два оркестъра

viber icon

Пловдивският талант Борис Дюлгеров ще изпълни първите си концерти с големи симфонични оркестри в следващите дни. На 11 ноември излиза с оркестър „Симфониета” във Враца, а на 15-и той ще бъде повторен в Хасково. На 18 ноември 10-годишният виртуоз излиза с Плевенската филхармония. 

„Концертът е награда за Гран При Джуниър от конкурса VIVAPIANO-2021. Диригентите бяха жури в самия конкурс и веднага го харесаха. Първо трябваше да свири само със симфоничен оркестър Враца. В конкурса го видя и диригентът на Плевенска филхармония Деян Павлов и го покани като гост солист”,  разказа майката на талантливият пловдивчанин д-р Роза Йосифова.

Борис е репетирал два месеца, за да излезе на сцената с двата големи оркестъра. Ще изпълни „Концерт за пиано и оркестър №2” на Феликс Менделсон. „Това е доста сложна за възрастта му творба”, подчерта д-р Йосифова.

Както Марица.бг вече разказа, Борис Дюлгеров започва да учи пиано от 5-годишен в читалище "Цар Борис ІІІ и царица Йоанна 1931 г.“ Ученик е в ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“.

Учител по пиано му е музикалният педагог Росица Грозданова. Само за този година е спечелил 8 големи международни конкурса. Миналата година участва в 9 конкурса и спечели всичките от тях. 

За още новини и актуални събития четете в Справочник "Марица"

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?