Подай сигнал

Kулинарен градски фест „Вкусът на Пловдив” се завръща

Гурме

от Екип Марица 1237 прегледа 0

Звездни ресторанти, топ готвачи и пловдивски фермери ще се съберат за пореден път от 14 - 16 май , за да промотират изделията си пред очите на посетителите, които ще опитат различните вкусове на пловдивските заведения и производители, обединени от една обща концепция.

Събитието ще бъде открито от ансамбъл „Тракия“ на 14 май 2018г от 12:30 часа, пл."Римски стадион", а шатрите на участниците ще бъдат разположени на ул. "Райко Даскалов" (Малката главна).


Организатори са Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, Фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив.

В поредното кулинарно събитие ще вземат участие над 30 участника, като ще има ежедневни презентации на топ готвачи от Пловдив от ресторантите Хемингуей, Рафи, Мемори, Одеон , Южен полъх, Ноте де вино, Сол и пипер и др. Изворна вода Бачково също ще подкрепи събитието. То ще се проведе непосредствено преди традиционния Фестивал на занаятите.

Коментари