Подай сигнал

Куката обеща да снима филм в Пловдив

Лентата на Мариан Вълев разказва за гимнастичка, превърнала се в стриптийзьорка

Култура

от Габриела ЛАЗАРОВА 258 прегледа 0

Препълнената зала на Lucky Дом на киното изпрати с аплодисменти актьора и режисьор Мариан Вълев, който в сряда вечерта представи първия си авторски филм "Лошо момиче". ​Познатият като Куката от известния сериал „Под прикритие“ актьор обеща на пловдивската публика, че ще снима следващата си лента под тепетата.

"Лошо момиче" разказва за бивша шампионка по художествена гимнастика и настояща стриптийзьорка. Семейна трагедия води до драматични промени в живота на момичето и то тръгва по грешния път на алкохола и наркотиците. Най-голям враг за девойката обаче си остава самата тя и непрестанното лутане между доброто и лошото.

Сред качествено подбрания актьорски състав са Елена Телбис, Деян Донков, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Велислав Павлов и Диляна Попова. Главната роля изпълнява младата, но талантливата Любомира Башева.

На по чаша вино с почитателите си Куката поговори приятелски за подробностите около музиката и местата, които е избрал за снимките. Любопитно разкритие е срещата му с Тил Линдеман от известната група Рамщайн. Тя е била необходима за откупуването на правата върху песни, използвани във филма. Вълев разкри, че двамата са имали няколко неповторими нощи заедно.

Мариан Вълев заяви, че призванието в живота му е да се занимава с кино. Когато е бил самотен, изгубен или на грешния път, това, което е успявало да го държи разумен и да не му позволява да премине черната бариера, е точно тази негова страст. Жанрът му позволява да разкаже това, което не би могъл да изрази с думи. Не крие, че черпи вдъхновение от „Черният лебед“ и „Кечистът“.

Вълев призна, че се е изморил и изчерпал като актьор. Точно за да не се изтърка образът му, решава да се захване с пълнометражен филм, заемайки ролята на сценарист и режисьор. Въпреки че първоначално изиграва кратка сцена, където участва като таксиметров шофьор, после решава да отреже кадъра напълно.

Интересното за лентата е, че тя е изцяло основана на истински събития, разказващи случки от живота на реални хора. Куката не крие, че неведнъж е попадал сред престъпници, алкохолици, наркомани и проститутки. Споделя, че въпреки всичко е успял да запази рационалното си мислене и трезвия си поглед върху заобикалящата го среда.

За режисьора изкуството трябва да бъде представено честно и откровено, а не да възпитава и да диктува морални уроци на зрителите. Това е и главната идея на „Лошо момиче“. Признава, че никак не е било лесно да постигне тази си цел и се е лутал между 21 сценария.

Преди края на вечерта режисьорът сподели, че е изключително радостен и трогнат от реакцията на публиката. Докосващ сърцата на всички, филмът се очаква да се завърти по кината от 12 април.

Коментари