Подай сигнал

Куката обеща да снима филм в Пловдив

Лентата на Мариан Вълев разказва за гимнастичка, превърнала се в стриптийзьорка

Култура

от Габриела ЛАЗАРОВА 235 прегледа 0

Мариан Вълев

Препълнената зала на Lucky Дом на киното изпрати с аплодисменти актьора и режисьор Мариан Вълев, който в сряда вечерта представи първия си авторски филм "Лошо момиче". ​Познатият като Куката от известния сериал „Под прикритие“ актьор обеща на пловдивската публика, че ще снима следващата си лента под тепетата.

"Лошо момиче" разказва за бивша шампионка по художествена гимнастика и настояща стриптийзьорка. Семейна трагедия води до драматични промени в живота на момичето и то тръгва по грешния път на алкохола и наркотиците. Най-голям враг за девойката обаче си остава самата тя и непрестанното лутане между доброто и лошото.

Сред качествено подбрания актьорски състав са Елена Телбис, Деян Донков, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Велислав Павлов и Диляна Попова. Главната роля изпълнява младата, но талантливата Любомира Башева.

На по чаша вино с почитателите си Куката поговори приятелски за подробностите около музиката и местата, които е избрал за снимките. Любопитно разкритие е срещата му с Тил Линдеман от известната група Рамщайн. Тя е била необходима за откупуването на правата върху песни, използвани във филма. Вълев разкри, че двамата са имали няколко неповторими нощи заедно.

Мариан Вълев заяви, че призванието в живота му е да се занимава с кино. Когато е бил самотен, изгубен или на грешния път, това, което е успявало да го държи разумен и да не му позволява да премине черната бариера, е точно тази негова страст. Жанрът му позволява да разкаже това, което не би могъл да изрази с думи. Не крие, че черпи вдъхновение от „Черният лебед“ и „Кечистът“.

Вълев призна, че се е изморил и изчерпал като актьор. Точно за да не се изтърка образът му, решава да се захване с пълнометражен филм, заемайки ролята на сценарист и режисьор. Въпреки че първоначално изиграва кратка сцена, където участва като таксиметров шофьор, после решава да отреже кадъра напълно.

Интересното за лентата е, че тя е изцяло основана на истински събития, разказващи случки от живота на реални хора. Куката не крие, че неведнъж е попадал сред престъпници, алкохолици, наркомани и проститутки. Споделя, че въпреки всичко е успял да запази рационалното си мислене и трезвия си поглед върху заобикалящата го среда.

За режисьора изкуството трябва да бъде представено честно и откровено, а не да възпитава и да диктува морални уроци на зрителите. Това е и главната идея на „Лошо момиче“. Признава, че никак не е било лесно да постигне тази си цел и се е лутал между 21 сценария.

Преди края на вечерта режисьорът сподели, че е изключително радостен и трогнат от реакцията на публиката. Докосващ сърцата на всички, филмът се очаква да се завърти по кината от 12 април.

Кадър от филма „Лошо момиче“
Кадър от филма „Лошо момиче“

Коментари