Куче чака 80 дни загиналата си в катастрофа стопанка

Предано куче, което скърби от 80 дни за убитата си в пътен инцидент стопанка точно на мястото на фаталната катастрофа, докосна сърцата на милиони хора по цял свят, съобщава Daily Mail. Историята на осиротелия пес напомня за легендарния Хачико, който се превръща в символ на кучешката вярност, победила смъртта.

Според публикации в китайски медии кучето стояло на лобното място на стопанката си на шосе в гр. Хох Хот в провинция Вътрешна Монголия от 21 август насам. Не се знае дали е било участник в пътнотранспортното произшествие, или просто е станало свидетел на трагедията, но винаги заставало точно там, където жената загинала.

За 80 дни преданото куче се превърнало в част от пейзажа, с която шофьорите свикнали. Всички знаели за него и с наближаване на участъка намалявали, за да не го сгазят.

„Минаха почти три месеца, а кучето е винаги там, независимо дали пече слънце, или вали дъжд”, разказва таксиметровият шофьор Гуо Цинхуа. Според него живеещи наблизо хора се опитали да отведат песа от опасното място, за да не пострада, но той бягал при всеки опит да бъде приближен. Отказвал храна и странял при всеки опит за сприятеляване

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?