Край на спора за Партийния дом! Топ архитекти от София проектират ремонта

"Братя Кадинови" спечелиха обществената поръчка с оферта от 185 000 лева

Министерството на културата сложи край на споровете за бъдещето на бившия партиен дом в Пловдив, като даде ход на процедурата по възстановяването на Концертна зала. Архитектурната агенция „Братя Кадинови“ ще изработи проекта за основен ремонт и реконструкция на многострадалната зала. Архитектурното ателие спечели обществената поръчка на културното ведомство и получи 100 точки за предложението си. В мотивите на комисията за избора е записано, че офертата отговаря на изискванията на възложителя, удовлетворяваща е и цената от 185 000 лева без ДДС при заложени в поръчката 200 000 лева.

На второ място е класирана „ЕС Архитекчъръл Тийм“, а останалите пет екипа, подали оферти, са отстранени от надпреварата поради различни пропуски, констатирани в документацията.

Обществената поръчка бе обявена през май миналата година, след предишен неуспешен опит за провеждане на процедурата.

Архитектурна агенция "Братя Кадинови" е собственост на един от големите български архитекти - проф. Бойко Кадинов. Той е преподавател в УАСГ- София, член е на българската и на френската архитектурни камари, автор на книгите „Десет архитектурни заповеди“, „Трансгресии в архитектурата“, „Обществени сгради“, „Архитектура и медии“ и “Архитектурни скуларии”. 

Компанията работи в областта на архитектурата, дизайна и строителството, има проекти и реализации в Италия, Белгия, България, Франция, Русия и др. Братя Кадинови е основен член на Европейското архитектурно сдружение ЕВРОАРШ с клонове в Париж, Варшава, Дамаск. Сред обектите в България са залата на Сатиричния театър, спортната зала в Бургас, ремонтът на  мултифункционалната зала в Сливен.  

С възлагането на поръчката се слага край на дискусията за бъдещето на бившия Партиен дом, макар в пловдивската архитектурна гилдия да имаше идеи целият комплекс от времето на соца да бъде съборен и на негово място да се изгради сграда, която да се вписва по-добре в стила на зоната.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?