Подай сигнал

Костов или Филчев - кой лъже

Коментари

от Руси Чернев 3838 прегледа 0

Костов или Филчев - кой лъже

След Библията и Достоевски винаги рискуваш да изпаднеш в плагиатство, ако се изкушиш да разсъждаваш публично върху общочовешките ценности. За съжаление или за късмет в дигиталния свят, където за всяка човешка мисъл има следа, същото се отнася и до далеч по непретенциозните произведения.

Миналата седмица в челен сблъсък по въпроса за авторството влязоха бившият главен прокурор Никола Филчев и Иван Костов, бивш премиер и лидер на СДС. Повод за престрелката стана книгата на Костов „Свидетелства за прехода“. Филчев, който има стара вражда с автора, обвини Костов, че е преписал цели страници от негови книги и статии. Някогашният обвинител номер 1, а сега професор по наказателно право, дори заплаши своя опонент със съд.

Костов не остана длъжен и извади документи, с които защити авторството и оригиналността на своя текст в „Свидетелствата“. "Очаквах книгата ми да постави началото на сериозен дебат за българския преход, който да се води със средствата, с които го започнах. Но ето какво получих пак, коментира Костов по време на представянето на монографията в Пловдив. И изложи пред публиката следните два цитата:

Никола Филчев, „Теоретични основи на наказателното законотворчество“, 2005, стр. 271

„В резултат на бурните икономически, политически и социални промени при прехода, правната система на България значително изостана от общественото развитие. Старото законодателство повече не можеше да обслужва новите обществени нужди. Липсата на адекватна правна уредба се отрази отрицателно както върху развитието на икономиката, така и на борбата с престъпността. Нормативният вакуум в областта на финансовата, банковата, данъчната дейност и приватизационния контрол улесниха злоупотребите, измамите, присвояването на държавни средства и изтичането им зад граница.

Наказателното законодателство не предоставяше възможност за ефективно противодействие срещу престъпността. В условията на преход към пазарна икономика и демокрация възникнаха нови форми на общественоопасно поведение, които не са отразени в Наказателния кодекс“.

Иван Костов, изказване пред Народното събрание, 14-о заседание, 6 юни 1997 г., стенограма:

В резултат на бурните промени правната система в България значително изостана от общественото развитие. Старото законодателство не може да обслужва повече обществените нужди. Липсата на адекватна правна уредба се отрази отрицателно върху развитието на икономиката и насърчи престъпността. Нормативният вакуум в областта на банковото и кредитното дело, на застраховането, улесниха злоупотребите, измамите, присвояването на държавни средства и изтичането им зад граница.

Наказателното законодателство в днешния си вид не дава възможност за ефективно противодействие срещу престъпността. В условията на прехода възникнаха нови форми на общественоопасно поведение, които не се санкционират от Наказателния кодекс

Същият текст е публикуван на стр. 350-351 в книгата на Иван Костов „Свидетелства за прехода“

Иван Костов отдавна е заклеймен като човек с двойнствена личност и съзнание от своите опоненти. Освен да се държи различно при различни обстоятелства обаче, бившият премиер явно има способността и да се телепортира във времето - отива в 2005 г., чете какво е написал Филчев и след това се връща в 1997-а, за да го изплагиатства от трибуната на парламента.

Това са фактите. Останалото са хипотези и манипулации като онези от предишни времена:

Никола Филчев, 16 февруари 2010 г.: Костов и неговата група дадоха тласък на престъпността

Соломон Паси, 31 януари 2012 г.: Първанов ползваше Филчев за рекет на министри

Коментари


Склонна съм да мисля, че Иван Костов ЛЪЖЕ

Никола Филчев -агент на 6-то ДС(!) , агентурен псевдоним " самоилов" (!) -основна задача рекет на политици!!!

За Г-н Костов не се появиха доказани компромати ,но за г-н Филчев те са от срамни до "медицински"стряскащи !

Ха ха ха ха ха!. Оказа се, че Филчев е преписал от Костов. Костов 1997 г. пред парламента, Филчев написал книга -2005 г.

Г-н Иван Костов : реформатор , демократ , християнин , българофил . Кольо Ф. : патологичен лъжец : " Сапио " , "криминална приватизация " и т. н. червено-кафявата помия на ДС . Дубльор на русолявия пути-патриот Сидерчук . Прокурор на РБ или куриер на Путин и Сакскобурготски !? Колко бандити същият Гл. прокурор вкара в затвора чрез съда ? Как стана така , че за трите катастрофи на България, докарани от комунистите , лукановите и виденови зими и купони се забравиха от "народа" ?

Иво, чий интереси обслужва Костов? Може би на банкобароните .....

Обществена тайна е, че Филчев обслужваше частните интереси на наркобароните :)

https://dariknews.bg/novini/komentar/kakvo-pushite-gospodin-filchev-71802

https://gospodari.com/%D0%B1%D1%83%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-video37920.html

А #КОЙ каза "Плод зеленчук!"?