Кошмар в поп фолка: Посегнаха на любима певица СНИМКИ

В поп фолк бранша рядко е спокойно и безоблачно, особено пък когато завистта и жаждата за слава на всяка цена вземат връх. Поредното потвърждение вече чука на вратата!

Светлина върху него пусна фолкдивата Бони, която се оплака, че е била нагло и безочливо окрадена, след като в сайтовете за видео споделяне изтече звукозаписен файл с колаборация, в която певицата уж участва, което не е така.

"Скъпи приятели, 
в публичното пространство се разпространява звукозапис, видеоклип с изображения с моя лик от недобросъвестни лица. Записът е с моя вокал и се твърди, че имаме съвместен проект. Същото не отговаря на истината", споделя атрактивната певица в писмо до медиите.

"Не съм давала съгласие лика, гласа и името ми да бъдат използвани за реклама, на когото и да било. Въпросните лица използват моята популярност с цел реклама. Всяка рекламна форма, трябва да бъде законна, благоприлична и вярна. 

Отговорността за съдържанието на заявената реклама и съответствието на текста и изображението към нея следва да са съобразени с нормативните разпоредби на българското законодателство, в противен случай би могла да се търси съдебна отговорност.

Никой няма право, без да е получил изрично, писмено разрешение от съответната личност, да използвате името или изображението й, това е в нарушение на българското законодателство.

Никой, без изричното ми писмено съгласие, респ. сключен договор, няма право да използва снимки от видеозаснемане на проект, няма право да използва изцяло или частично композициите, няма право да използва отделни кадри, нито да изпълнява публично музикално произведение, над което имам права.

На лицата,позволили си горепосоченото противоправно поведение, ще бъде потърсена отговорност по реда на ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА както и законодателството, защитаващо от злоупотребата с лични данни.

"Лични данни" означава всяка информация, свързана с идентифицирано или идентифицируемо живо физическо лице. Публикуването на снимки в интернет пространството, без съгласие на физическото лице, за което се отнасят е разпространение /в случая, по електронен път/ на лични данни по смисъла на Закон за защита на личните данни.

Нито азq като физическо лице, изпълнител, нито продуцентската ми компания "Бони Стар”, е давала съгласие за разпространение на подобна информация, записи и т.н., няма съгласие за реклама, респ. използване на лика, гласа и името ми.

Всички проекти, в които участвамq обявявам лично в страниците си в социалните мрежи и в официалния ми YouTube канал, както и в медиите. Всяка друга информация, изхождаща от други лица, е невярна и ще бъде търсена съдебна отговорност за неправомерното поведение на всеки, дръзнал да нарушава правата ми.

Не на последно място, в така разпространеното видео, съдържащо последователни снимки, има изображения и на дъщеря ми Михаела, която е непълнолетна! Във всеки случай при участието на дете в медийна публикация трябва да не се разгласяват сведения и данни за него без съгласието на родителите или законните му представители – т.е. всякаква информация и лични данни за детето (чл. 11а ЗЗДет).

Трябва да бъде получено разрешение, независимо дали става дума за интервю, снимки или видеозаснемане. Категорично недопустимо е да се използват снимки на непълнолетната ми дъщеря и да се разпространяват в пространството- това е сериозно нарушение на „Закрила на детето”.

Предприела съм съответните действия и съм сезирала компетентните органи във връзка с горепосоченото закононарушение", добавя звездата, която оттук нататък със сигурност ще си има едно на ум с кого и как работи.

 

Припомняме, че този месец Бони стартира и свое турне в Щатите, за българите в САЩ и Канада.

Източник show.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?