Контролират 285 градски автобуса с GPS

 Контролът върху изпълнението на разписанията на градските рейсове се засилва със старта на учебната година, увериха вчера от Община Пловдив. Движението на всички 285 автобуса, които обслужват 29-те линии в Пловдив, се наблюдава с помощта на GPS. Поддръжката се възлага на фирма "Иком" ООД с нов договор на стойност 50 000 лева без ДДС. Обслужването се възлага директно, без търг, тъй като дружеството държи авторски права върху софтуера.

Фирмата трябва да осигури точност в работата на системата, защото по данните на GPS сигнала се правят отчети, които служат за изплащане на субсидии и компенсации на превозвачите.  От изпълнителя се изисква да монтира проследяващи устройства в автобусите, които подават сигнал в диспечерския център на бул. "Шести септември", в бившия хотел на Ванко 1. 

GPS-ът дава много по-точна информация, за разлика от електронните табели на спирките, които и досега не са настроени правилно. Част от автобусите изобщо не се появяват на таблата, монтирани от испанска фирма "Индра" по транспортния проект, за който преди около четири години Община Пловдив плати 20 млн. лева.      

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?