Подай сигнал

Консултират извънредно в пенсионното на 29 септември

Пловдив

от Елица Кандева 1843 прегледа 0

Консултират извънредно в пенсионното на 29 септември

Всички експерти от пенсионния отдел в Териториалното поделение на НОИ в Пловдив ще работят извънредно в съботния ден на 29 септември, за да консултират граждани по всякакви въпроси, свързани с пенсионирането. Това е нашият жест по повод Деня на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври, съобщи директорката Розалия Джинева.

Експертите ще оказват помощ и при предстоящо пенсиониране, и при отпуснати вече пенсии, ще решават и възникнали конкретни казуси.

Много често хората се сблъскват с различни проблеми при подготовката на документите. Някои не са оформени, други не са пълни, особено за стаж преди 1997 г., каза Джинева. На място в деня за консултации всеки ще може да получи подробни обяснения. Екипът няма да работи нищо друго в съботния ден и ще има възможност да се обърне внимание на всеки в спокойна атмосфера, увери Джинева. Улеснение е и за работещите, които са ангажирани през седмицата и не могат да отделят време да отскочат до Пенсионното.

За да не се получи струпване на хора и да не се трошат нерви, от ТП на НАП призоваха желаещите да се запишат предварително на телефон 032/ 608 601 или по мейла на адрес: plovdiv@nssi.bg. По този начин могат да уговорят час за среща с експертите. Те ще са на разположение от 9 до 14 часа в съботния ден. Тогава гражданите ще могат да получат бързо и лесно и ПИК код, който дава достъп до електронните услуги на ведомството. Това позволява включително да се изчисли прогнозна пенсия, като се въведат различни параметри.